3 vanliga misstag företag gör med sina presentkort instore och online

Det är många som idag arbetar med presentkort, men inte riktigt behandlar den produkten med omsorg. Det vill vi ändra på. Här lyfter vi några vanliga misstag som företag gör med sina presentkort i butik och i webbshopen. Läs igenom nedan för att få några tips på vägen som hjälper er att arbeta ännu mer strategiskt med era presentkort för att vinna fler affärer och undvika att göra de vanligt förekommande misstagen som kan göra att kunderna missar att ni säljer presentkort.

 

Misstag som görs instore:

 

1. Inte påfyllt med presentkort
Ett vanligt misstag i butik är att presentkorten inte är påfyllt precis som vilken annan produkt i butiken. Ta det som en vana att se till att presentkortsställen är påfyllda, när ni fyller på andra produkter i butiken. Glöm inte att varje sålt presentkort renderar två besök i era butiker.

2. Står inte synligt för kunderna
Ett annat misstag som kan göras är att presentkorten är påfyllda men inte står synligt för era kunder. Om de är gömda bakom någon skylt, i en låda under kassan eller upphängda bakom kassapersonalen är chansen mindre att de får en idé att köpa presentkort i er butik. Så se till att exponera era presentkort rejält och tydligt för era besökare.

3. Ingen påminnelse
Sist men inte minst, är det vanligt att företag inte påminner kunderna, på andra vis än att hänga fram presentkorten vid kassan. Fundera därför igenom skyltningen i era butiker. Kanske kan ni skylta vid entrén, på golvet eller hyllor för att påminna era kunder om att de kan köpa presentkort hos er. Ta även som vana att kassapersonalen påminner kunderna om att ni säljer presentkort.

 

Misstag som görs online:

 

1. Går inte att lösa in i webbshopen
Ponera att en person fått ett presentkort i födelsedagspresent hos er. Då är det viktigt att den personen själv får bestämma hur den vill lösa in och använda presentkortet, antingen i butik eller i er webbshop. Ett misstag som flera företag  gör är att inte ge möjligheten att presentkort ska gå att lösa in i webbshopen som betalmedel, utan det finns bara presentkort att köpa.

2. Inte synligt för den som besöker webbsidan
Om en besökare på eran webbsida letar efter en present men inte enkelt kan hitta presentkort, kan en affär gå förlorad. Detta är ett av tre misstag vi ofta ser online. Vi tipsar er därför att ge presentkort en egen sida och att ni lyfter era presentkort någonstans på första sidan. Glöm inte heller att göra presentkort sökbart i sökfunktionen på hemsidan.

3. Ingen påminnelse utanför webbshopen
Ett sista misstag som företag gör är att inte marknadsföra era presentkort utanför webbshopen. På ställen som kan härleda befintliga och nya kunder till er presentkortsförsäljning online. Se därför gärna över vilka digitala kanaler ni använder och om det finns ställen där ni kan lyfta era presentkort på ett bra sätt. Det finns tillfällen året runt att marknadsföra era presentkort.

 

Intresserad av fler nyheter från Retain24?
Läs om andra sätt att uppmärksamma era presentkort på här.

Läs om ställen att köpa presentkort på i framtiden här.

2019-10-31T16:41:31+01:00 30 oktober, 2019|Presentkort instore, presentkort online|