Presentkortstrender

På Retain24 kan vi se en trend där återförsäljning av presentkort via vårt återförsäljarnätverk har ökat kraftigt under pandemin, likaså antalet återförsäljare. Nu kan du hitta presentkort i helt nya kanaler, till exempel i olika kundklubbar där du kan växla dina poäng mot ett stort utbud av presentkort från olika varumärken. Totalt har återförsäljningen av våra kunders presentkort ökat med ofattbara 160% under pandemin.

Idag är det inte ovanligt att presentkortsförsäljning via återförsäljare står för 30% eller mer av företagets presentkortsförsäljning. Detta är ren merförsäljning och lägger sig på toppen av den egna försäljningen. Med andra ord ett stort mervärde!

Försäljningen av digitala presentkort och försäljningen av presentkort via återförsäljare har exploderat under pandemin.

Med facit i hand efter pandemin kan vi konstatera att efterfrågan på digitala presentkort har ökat. Inom Retain24 ser vi generellt en mycket positiv effekt på presentkortsförsäljningen och stora ökningar hos alla våra kunder. När konsumenter inte har kunnat besöka butikerna och titta, klämma och känna på vilken produkt man vill köpa och ge bort i present så har det digitala presentkortet blivit en bra lösning för dessa kunder.

”Presentkort med digital distribution via E-post och SMS, samt försäljningen av våra presentkort via våra olika återförsäljare är de största faktorerna bakom framgången av vår presentkortsförsäljning säger Pär Gancarz som är Kanalansvarig för tjänster på NetonNet.”

Utifrån analyser av våra kunders presentkortsförsäljning, har försäljningen av fysiska presentkort sålda i butik ökat med ca 30% 2022 vs 2019. Under samma period har digitala presentkort via E-post eller SMS ökat med ca 140%.Tittar man på enskilda kunder som har lyckats bra så kan de digitala presentkorten stå för över 20% av deras totala presentkortsförsäljning.

En av våra många nöjda kunder är Cervera, som använder sig av vårt återförsäljarnätverk för att öka försäljningen samt nå ut till nya konsumenter.

”Att sälja våra presentkort via Retain24’s återförsäljarnätverk har verkligen ”boostat” vår försäljning och vi har nått ut till helt nya kundgrupper med våra presentkort, säger Erika Dalle som är COO på Cervera”.

Det är fantastiskt att se hur våra kunder har kunnat dra nytta av denna trend och använda återförsäljning av presentkort som ett sätt att öka sin merförsäljning. Vi på Retain24 är övertygade om att återförsäljning av presentkort kommer fortsätta att öka i framtiden.

Vill du veta mer om utvecklingen för presentkort under de senaste åren, kontakta gärna Lars-Gunnar Haedge så berättar han allt om trenderna vi har sett för presentkort.

2023-03-17T10:16:25+01:00 17 mars, 2023|Okategoriserade|