Jula fräschar upp presentkortserbjudandet med ny dynamisk sida

Jula, en av Nordens ledande hemmafixarkedja med 136 varuhus i Sverige, Norge, Polen, och Finland, har tagit ett nyskapande steg genom att lansera en ny dynamisk sida för sina presentkort. Den tidigare statiska presentkortsidan har genomgått en förvandling för att bättre spegla Julas övergripande kommunikation och erbjuda en enhetlig upplevelse för kunderna.

När du besöker den nya sidan möts du av en bekant atmosfär, samstämmig med Julas övriga kommunikation i olika medier såsom TV, radio, och sociala medier. Vi tog oss tid att prata med Henrik Feltendahl,  ansvarig för Julas presentkort, för att diskutera lanseringen av den nya sidan, presentkortsaffären i stort, och hur Jula navigerar genom julhandeln.

Presentkortsaffären i stort:

”Det är ju ganska tuffa tider för handeln just nu med mycket oro runt om i världen och tufft ekonomiskt för många hushåll men trots det så ökar faktiskt försäljningen av våra presentkort i år jämfört med föregående år,” säger Feltendahl. ”Presentkorten har alltid varit väldigt viktiga för oss. De driver trafik till varuhusen, skapar merförsäljning och är varumärkesbyggande. Med ett presentkort från Jula har innehavaren 15 000 produkter att välja mellan.”

Förändring över åren:

”Presentkorten har alltid varit en viktig del av vår affär och sedan en tid tillbaka har vi tagit ett omtag och vill lyfta presentkorten ännu mer. Det känns också internt att det är fler som engagerar sig i presentkorten och att det kommer idéer från många olika håll.”

Inspiration bakom den nya presentkortssidan:

”Idén kom från er på Retain24 som kontaktade oss för att visa oss hur andra jobbade med sina presentkort i deras e-handel och ni inspirerade oss verkligen med best case studies för hur vi skulle kunna lyckas ännu bättre med vår presentkortsförsäljning online.”

Effekter av Digitala Presentkort med olika motiv:

”Rent försäljningsmässigt är det lite för tidigt att säga något än, men det är väldigt roligt att se att vi verkligen säljer bra av alla olika motiv. Det visar att det var helt rätt att även erbjuda olika budskap på våra digitala presentkort och att det har uppskattats av våra kunder.”

Julhandeln och Presentkort:

”Vi arbetar brett och har med presentkorten i många kanaler. Dels har vi golvdisplayer i alla våra varuhus. På hemsidan, förutom att vi lanserat vår nya presentkortssida, så arbetar vi med animerade banners som verkligen ’poppar ut’ i flödet på förstasidan.”

Den nya presentkortssidan är en del av Julas övergripande strategi att skapa en ”Always on”-plan, anpassad till olika perioder under året. Genom att integrera presentkortskommunikationen med övergripande marknadsföringsplanen under året strävar Jula efter att göra presentkortsupplevelsen ännu mer relevant och engagerande för sina kunder.

Besök Julas nya presentkortssida för att utforska det förnyade utseendet och uppleva de olika motiv som erbjuds för att göra presentkortsupplevelsen ännu mer personlig.
https://www.jula.se/presentkort/

2023-12-20T10:32:04+01:00 20 december, 2023|Okategoriserade|