4 sätt att uppmärksamma era presentkort på

Förutom att skylta med presentkort i butik och på webbsidan så finns det andra sätt att uppmärksamma era presentkort som produkt. Här får du fyra tips på hur ni som företag kan marknadsföra era presentkort på ett festligt sätt 🎉

 

1. Presentkort i paketet som levereras 📬

Har ni en webbshop och får mycket beställningar online? Då tipsar vi er om att lägga ner ett presentkort i paketet till förstagångskunder eller de som handlar väldigt sällan. Det räcker med en symbolisk summa som en fin gest för att de just beställ något hos er. Är de nöjda med produkterna som de köpt kommer de med stor sannolikhet återkomma och då har det ett presentkort att använda. På så vis visar ni också kunden att ni säljer presentkort.

2. När frekventa kunder handlar för mycket 💰

När en återkommande kund handlar i er fysiska butik kan det säkert många gånger vara en person som handlar för stora summor hos er. Så varför inte uppmärksamma denna kund med en liten gåva? Till exempel om de handlar för över 500 kr så får det ett presentkort värt 100 kr. Kunden blir troligen tacksam, återvänder och ni uppmärksammar samtidigt att ni säljer presentkort i era butiker.

3. Presentkort som tävlingspris 🏆

Tävla ut ett presentkort i era sociala kanaler. Att ha tävlingar i sociala kanaler har blivit väldigt vanligt. Så är ni aktiva i någon kanal, sätt ihop en tävling och sprid att priset är ett presentkort hos er. Ni får garanterat uppmärksamhet som företag men ni visar också att presentkort är en produkt som ni säljer.

4. Skapa personliga presentkort 🤸

Välj ut en kundgrupp och skapa personliga presentkort till dem. Tryck nya ”personliga” presentkort med passande motiv på till exempel någon kategori av produkter som de ofta handlar hos er tillsammans med deras namn på. Ladda presentkortet med en valfri summa och skicka till dem på valfritt leveranssätt. Se gärna till att uppmana dem att visa och dela vad de handlat för sina personliga presentkort med en hashtag. På så vis uppmanar ni dem att handla något hos er och skapar en buzz kring ert varumärke och presentkort.

Vi hoppas genom dessa tips att ni blir inspirerade att marknadsföra och jobba mer med era presentkort. Kanske har ni egna idéer på hur ni ska synliggöra presentkorten ännu mer? Våga experimentera! Precis som vilken produkt som helst, behöver också presentkort omsorg. Lycka till!

 

Intresserad av fler tips? Läs också vart vi tror vi kan hitta presentkort i framtiden här.

2019-10-01T08:41:18+02:00 31 maj, 2019|Övrigt|