5 möjliga ställen att köpa presentkort på i framtiden

Har du någon gång funderat på vilka platser du hade haft användning för ett presentkort? Vi presentkortsnördar kan genast konstatera att det är många fler än vad som finns idag. Så vi funderade på hur det hade kunnat se ut i en nära framtid. Tänk om det vore möjligt att…

Köpa presentkort direkt i din swishapp

Att swisha har blivit svenskarnas vardag, men tänk om de också kunde köpa presentkort och skicka till någon direkt i swish. Här ska det bara vara att öppna upp appen och söka efter önskat varumärke att köpa presentkort ifrån med valfri summa. Självklart ska en egen hälsningsfras och ett swishkort vara möjligt att lägga till precis som idag. Sedan är det bara att swisha ditt presentkort till den mottagare som du vill ge presentkortet till. Väldigt enkelt och smidigt.

Hitta presentkort via din plats i Google

Google maps används frekvent för att hjälpa dig hitta rätt och hitta platser som ligger i din närhet. Men lek med tanken att du inte bara ser vilka butiker som finns i din närhet utan också vilka som säljer presentkort. Att det därifrån går att antingen välja att promenera till butiken för att köpa ett presentkort eller klicka sig in på butikens webbshop via Google maps för att göra ett digitalt köp och skicka till en mottagare. Hur bekvämt?!

Omvandla din vinst i PrimeTime till ett presentkort

Att spela frågesport i appen PrimeTime har blivit väldigt populärt under 2019. Det är ett frågeprogram med frågor om allt mellan himmel och jord, med ibland specifika teman. I potten finns alltid en prissumma som deltagarna kan vinna. Den som får alla rätt vinner en prispeng tillsammans med övriga vinnare. Du kan därefter få ut pengarna eller välja att skänka bort dem till PrimeTimes utvalda organisation. Men vad sägs som ett alternativ till där du kan lösa in dina pengar till presentkort istället? Kanske inte en så dum idé att ha som alternativ.

Hjälp dina gäster att komma fram med ett presentkort

Du har tänkt bjuda dina vänner på middag men ni bor på varsin sida om stan. Vilket för några vänner kan göra att de tackar nej till middagen. Tänk dig då att du kan köpa ett presentkort på transport som bidrag för att de ska komma fram till middagen. Ett presentkort som levereras exempelvis direkt i SL-appen eller varför inte via Uber eller Bolt om de föredrar att åka bil. Mottagaren ska enkelt kunna använda presentkortet som betalmedel för att komma fram till din middagsbjudning.

Låt dina anställda få välja presentkort som julklapp

Att fundera ut vad varje enskild anställd ska få i julklapp kan vara besvärligt. Låt dem istället själva få välja vad de ska få genom att låta dem få ett presentkort från något varumärke. Erbjud gärna olika kategorier så det finns något som kan passa alla anställda och fast summa. Genom att ha leverantörerna tillgängligt i till exempel ert intranät under året så de kan se det ses som morot för att utföra ett bra jobb. Kanske får man också information om när arbetsgivaren lagt till nya leverantörer av presentkort i intranätet?

 

Som konstaterat så finns det många ställen där presentkort inte finns idag. Men kanske är någon av ovan ställena på plats i framtiden? Och kanske har du egna tankar om vart du önskar presentkort skulle vara tillgängliga idag? Dela gärna med er till oss om era tankar om presentkort i framtiden!

Läs fler nyheter här.

2019-10-29T15:19:42+01:00 30 september, 2019|Övrigt|