All in på presentkort online

I takt med att e-handeln mognar och tar över mer får de fysiska butikerna problem. Enligt Svensk E-handel 2019 från DIBS by nets* så tas kundernas köpresa bättre om hand online än fysiskt. Köpupplevelsen online anses både bekväm och säker. Av de varor som köps sällan av konsumenter står e-handel för hela tillväxten enligt undersökningen.

Med detta som bakgrund är det ännu viktigare nu än någonsin att se till att erbjuda alla typer av tjänster online, så även presentkort. Enligt rapporten ovan står 6% som ”övrigt betalsätt”, där man kan tänka sig att presentkort räknas in som del av detta betalmedel.

Och för att möta kundernas behov online, både nu och i framtiden, är det viktigt att det går att köpa presentkort online. Att det också går att kolla saldo på sitt presentkort och använda presentkortet i webbshopen som betalmedel är för oss självklarheter.

Vidare lyfter denna undersökning några områden kring varför e-handel tycks växa. Områden som vi kan se korrelerar med presentkort som produkt:

 

E-handel lockar alla åldrar

Enligt undersökningen är e-handel något som lockar alla åldersgrupper. Av den som handlar allra minst hör 66–74 åringar, men ändå är de hela 83% som handlat något på nätet under de senaste tre månaderna i den åldersgruppen. Och det är inte bara e-handel som lockar alla åldrar, det gör även presentkort. Presentkort fungerar som present till precis alla åldrar. Så riskera inte att missa någon åldersgrupp som letar en present, erbjud dem möjlighet att köpa ett presentkort online hos er.

 

Det är bekvämt och enkelt att shoppa online

Vi som människor strävar efter en enklare vardag för att få allt att gå ihop med arbete och vardagsliv. Att det då har blivit allt enklare att shoppa online gör det därför bekvämt för den som ska handla något. Med det i åtanke är det inte alls konstigt att e-handel fortsätter att öka. Något som också är enkelt och bekvämt att köpa är ett presentkort. Ta därför tillfället i akt och låt era besökare ges möjligheten att klicka hem ett presentkort via er webbshop. Kom då ihåg att visa att ni säljer presentkort och förslag på vad man kan få för ett presentkort. Kanske tom som ett tillägg vid checkout i kassan?

 

Besök i butik = spenderas i webbshopen

Undersökningen visar också att kunder som besöker fysiska butiker därefter spenderar mer i webbshopen. Här har man kunnat se en korrelation mellan att ha både det fysiska mötet i butik och enkelheten att handla i en webbshop. Det finns till exempel flera exempel på renodlade webbshopar som öppnat en butik som flagship store eller som en tillfällig pop-up just för att kunna skapa en varumärkesupplevelse som kunderna behåller när de lämnat butiken. Det är nämligen tämligen svårt att få kunderna att använda alla sinnen digitalt, något som kan uppnås genom ett fysiskt möte i butik. Detta kan man se som ännu en anledning till att komma igång med försäljning och inlösen av presentkort online.

 

Vi känner oss trygga och avbryter sällan köp online

Det fanns en tid när vi inte kände oss trygga med att göra köp online, den tiden är förbi. Enligt undersökningen avbryter vi svenskar sällan köp online då vi känner trygghet i hela köpupplevelsen, samt att det är enkelt och går snabbt. Precis detsamma upplevelse får man med Retain24s presentkortssystem och de delar av vårt system som fokuserar på online. Ni kan enkelt, snabbt och säkert leverera en online upplevelse av köp av presentkort direkt i er webbshop eller via vår fristående webbapplikation till era kunder. Ett köp av ett presentkort avbryts också sällan.

 

E-handeln i norden växer och är på många sätt dynamisk

E-handeln i de nordiska länderna har både väldiga likheter och skillnader. En likhet är att alla länders e-handel växer och i stort sätt i samma takt. En annan likhet är betalsätt. Det som kan skilja åt mellan länderna är till exempel att i Finland är nät bank som betalsätt populärt och i Danmark gillar man inte att betala med faktura. Undersökningen visar också att kort som betalsätt dominerar generellt i Norden. Så om man enkelt kan använda ett presentkort i er webbshop som betalmedel, oavsett nordiskt land, kan det ses som en fördel. I Retain24s presentkortssystem går det enkelt att skala upp till fler länder och valutor där man vill kunna sälja och lösa in presentkort online. Se därför gärna över presentkort online för alla era verksamma länder.

 

Inte tillräckligt övertygad om att presentkort är viktigt att tillhandahålla online? Ta gärna kontakt med oss så ska vi berätta mer hur enkelt och smidigt vår fristående webbapplikation eller integration i kassan för presentkort online fungerar.

*Se källa här.

2019-11-06T09:13:14+01:00 14 oktober, 2019|e-Handel, E-presentkort, presentkort online|