Whole Foods Market gör konst av sina presentkort

Whole Foods Market i USA hoppar på trenden med designade presentkort som tillverkas i begränsad upplaga. Retain24 har tidigare skrivit om Starbucks lyckade presentkortskampanjer med samma tänk.

 

Presentkorten från Whole Foods Market följer samma tema, med presentkort i återvinningsbart björkträ, och för en extra tvist har de särskilt designats av konstnären Jason Middlebrook som är känd just för att arbeta med trä.

 

Whole Food Market kallar sina kort för ”en liten bit konst du kan bära med dig i plånboken”, och suddar därmed ut gränsen mellan det personliga och det strikt affärsmässiga. Presentkortet slår an en klang utöver den mest basala funktionen och bidrar till att lyfta intrycket av presentkort överlag som något mer exklusivt och personligt än bara en bit plast.

 

Claudio Simatovic, VD för Retain24 säger att ”genom att tidvis släppa presentkort i begränsade upplagor ökar försäljningen och uppmärksamheten kring företagets presentkort. Att Whole Foods Market Limited Edition presentkort är gjort från våra skandinaviska björkar som är odlade under hållbara och kontrollerade former måste upplevas som väldigt exotiskt på den nordamerikanska marknaden. Det kommer att bli en väldigt efterfrågad julklapp både att ge bort så väl som att få bland Whole Foods Markets kunder.

 

Länk till källa: http://m.wholefoodsmarket.com/buy-gift-cards/holiday

2018-11-20T11:42:55+01:00 7 november, 2013|Övrigt|