Starbucks lanserar elektroniska presentkort på Twitter

Kaffekedjan Starbucks visar återigen att de förstått att presentkort kan användas i deras marknadsföring. Tidigare har de lanserat trendiga träpresentkort i begränsade upplagor, som snabbt sålde slut och blev samlarobjekt. Nu använder de Twitter för att locka kunder till deras caféer.

 

Starbucks lanserar ett test-program som går ut på att du kan köpa ett presentkort för fem dollar till en vän, genom ett särskilt tweet på Twitter. För att kunna göra det kopplar du ihop ditt Starbuckskonto med Twitter och ditt kontokort. För att få kunderna att prova på får de första 100 000 köparna med VISA-kort fem egna dollar i form av ett twitterpresentkort.

 

Starbucks har tidigare framgångsrikt genomfört en liknande kampanj på Facebook. Adam Brotman, teknisk chef på Starbucks, säger att de välkomnar feedback från användarna på detta testprogram, vilket därigenom gör det ännu mer interaktivt med sina kunder.

 

Claudio Simatovic, VD på Retain24, kommenterar detta med att påpeka att just amerikanska företag använder presentkort i marknadsföringssyfte i mycket högre grad än vi gör här i Sverige. ”Att ge är ett socialt beteende vilket gör Presentkort till ett utmärkt verktyg för handlare att driva trafik till butikerna”, säger Claudio Simatovic.

2018-11-20T12:51:30+01:00 31 oktober, 2013|Okategoriserade|