8 tillfällen att ge bort ett presentkort

Det är sen tidigare känt att presentkort är en populär gåva som uppskattas av mottagaren. Enligt en undersökning av First Data* så är det just presentkort som man helst också ger bort som gåva. Presentkort kommer alltså före alla andra presenter. Så när har du nästa tillfälle att ge bort en present? Här får du tips på 8 tillfällen där ett presentkort passar perfekt.

Till födelsedagsbarnet
Visst känns det som någon alltid fyller år? Och så cirkulerar det åren runt. Ibland har du klockrena idéer på vad födelsedagsbarnet ska få och ibland blir du trött på att komma på nya presentidéer. Oavsett om det står still i hjärnan eller inte är det alltid en god idé att ge bort ett presentkort som födelsedagspresent. Spara dig besväret att ränna runt i butik efter butik, för att slutligen köpa blommor och en lott. Kör istället på det säkra kortet – presentkortet!

Som bröllopsgåva
Många som gifter sig önskar sig ofta inget specifikt om inte pengar till bröllopsresan. Därför blir det ofta svårt att välja ut en bröllopsgåva som passar både bruden och brudgummen. Men en ganska enkel lösning på det problemet är att köpa ett presentkort på till exempel en restaurang, hos en resebyrå eller på en butik där brudparet kan hitta något till sitt gemensamma hem. Det är vad man kallar en win-win!

På en middagsbjudning
Många gånger blir du inbjuden till vänner och bekanta på middag. Ofta känner du att du vill ta med något som tack för att de bjuder dig på middag. Vanligt förekommande är då att man köper blommor, vin, choklad eller dylikt. Inte alltid något som passar värdparet och det kan börja bli enformigt om man går på middag hos samma människor flera gånger. Så överraska istället med ett presentkort nästa gång, där får värdparet välja precis vad de vill för summan. Du behöver inte ta i, det här är mest symboliskt som tack för maten.

Fars- & Morsdag
Precis som födelsedagar är fars- och morsdag återkommande varje år. Inget som egentligen måste firas med presenter, utan bara något litet för att uppmärksamma ens föräldrar kan räcka. Av någon anledning är det ändå en högtid som ingen vill glömma bort och gärna ger en gåva vid. Så se till att skicka en trevlig överraskning i brevlådan nästa gång, ett presentkort på hens favoritbutik.

Till kompisen på singlarnas dag
Nog vet vi att det inte är så kul att vara singel på alla hjärtans dag alla gånger, men därför får man ta tillfället i akt och fira lite extra på singlarnas dag. Här kan du göra en kompis extra glad genom att messa eller maila över ett presentkort. Något kompisen direkt kan använda och unna sig just den här dagen eller när det passar.

På namngivningsceremonin
Har du blivit bjuden på din kompis- eller syskonbarns namngivningsceremoni? Då vet du vad som kommer uppskattas i kuvertet – ett presentkort. Det kan vara på en sak barnet kan använda i framtiden som till exempel ett smycke eller en leksak. Gör det enkelt för dig själv och låt föräldrarna slippa gå tillbaka och byta pga. dubblettköp, som är lätt hänt vid ett sådan här tillställning.

Vid bakverkens olika dagar
Ni har väl inte missat att hela året är fyllt av tillfällen att fira med en fika såsom kanelbullensdag, fettisdagen och chokladbollensdag. Kanske är det nästa gång din tur att överraska dina kollegor med ett presentkort på närmsta bageri. Eller varför inte på pressbyrån som ligger runt varje hörn? Enkelt att skicka och hämta ut på direkt på dagen.

En klassisk julklapp
Något som återupprepar och kommer varje år är julen. Med det också julklappar som är något som kan påverka stressnivån hos många. Gör det lugnare för dig som köpare, satsa på att köpa presentkort som julklapp nästa gång. Det visar sig vara något som står högt upp på önskelistorna år efter år.

Intresserad av fler nyheter från presentkortsmarknaden? Läs mer här.

 

*Länk till källa

Retain24 Sverige AB är nordens ledande presentkortsprocessor och erbjuder ett fullservicekoncept för elektroniska presentkort.  Företag får en enkel, flexibel och säker tjänst för försäljning, distribution, inlösen och clearing.

2019-04-09T17:33:06+02:00 11 februari, 2019|Okategoriserade, Övrigt|