Presentkort – mer än bara belöning till personalen

Business Management Daily har gått på djupet avseende presentkort, och listar nio punkter som arbetsgivare bör tänka på när de använder dem som verktyg för att motivera och belöna sina anställda. Utan bakomliggande strategi kan de missa målet, eller få minskad effekt.

 

Fyra punkter värda att titta lite närmare på:

* Gör presentkorten personliga. Skriv namn, printa en logga eller ett personligt meddelande på korten.

* Gör belöningen publik, vilket ofta kan vara lika belönande som kortet själv. Presentera vinnare under möten eller andra events med anställda.

* Vänta inte med att ge presentkorten; de ska vara omedelbart kopplade till den anställdas prestation.

* Kombinera gärna presentkorten med ett övergripande bonusprogram. Presentkort har visat sig vara mer effektiva som belöning när de inte är den primära belöningen, utan hellre är en del av ett större bonusprogram.

För hela listan, gå in här.

 

Vill du veta mer om presentkort i allmänhet, och om elektroniska presentkort i synnerhet, läs mer här. Retain24 erbjuder er smarta och kostnadseffektiva lösningar gällande produktion av presentkort, print-kuvertering, presentkortsförpackningar samt en unik databaslösning för hantering  av presentkort i butik och via företagets hemsida. Vi hjälper dig gärna att skräddarsy ditt eget presentkortsprogram.

2018-11-20T14:11:25+01:00 5 juli, 2012|Övrigt|