Media Markt löser in presentkort åt före detta konkurrent

De kunder som drabbats av Experts konkurs blir nu kompenserade av före detta konkurrenten Media Markt. Den stora kedjan erbjuder sig att ta över kundernas presentkort och garantiärenden.

 

Expert går i konkurs och lämnar efter sig oroliga kunder med köpta presentkort för miljontals kronor. Presentkort, som utan Media Markts erbjudande, skulle vara helt utan värde.

 

”Alla som har ett presentkort på Expert 250 kronor i rabatt om man handlar för 500 kronor på valfri vara hos oss bara man visar upp presentkortet vid köpet. Har man ett presentkort värt 100 kronor gör man en bra affär, har man ett på 500 kronor blir det i alla fall lite plåster på såren”, säger Mikael Hagman, VD för Media Markt Sverige.

 

Media Markt har insett värdet av att driva trafik med hjälp av presentkort, i detta fall till och med av konkurrenters presentkort, där de inte ens fått in köpevärdet av presentkortet.  Claudio Simatovic, VD för Retain24 Sverige uttrycker det så här: “Om värdet av att få in kunder i butiken är så stort att man tom kan tänka sig att ge så pass bra rabatter till kunder med andra företags presentkort, vad är det då inte värt att arbeta aktivt med sina egna presentkort?”

 

Retain24 har mångårig erfarenhet av att marknadsföra presentkort och hjälper företag att maximera kundnyttan med sina egna presentkort. Ett presentkort är så mycket mer än bara dess värde, vilket Media Markts agerande är ett tydligt exempel på. Kontakta Retain24 för en förutsättningslös diskussion om hur ni också kan öka försäljningen med hjälp av presentkort.

Länk till källa

2018-11-20T14:00:45+01:00 19 september, 2012|Övrigt|