Presentkort bör ses som kärnverksamhet

År 2019 är här och vi på Retain24 summerar året som passerat. Vi kan se att det satsats ännu mer på hanteringen av presentkort och att ha ett presentkortssystem som möter företagens växande behov både instore och online. Under 2018 har både mindre och större företag anslutit sig till Retain24.

– En stor glädjande nyhet under hösten var när McDonald’s valde att signa med oss. Vi ska nu hantera alla deras presentkort i alla kanaler. Vi ser verkligen fram emot att utveckla deras presentkortsaffär framåt, säger Kerstin Svensson, Sales Manager på Retain24.

Under året har också flera befintliga kunder valt att expandera samarbetet med Retain24 till fler länder. Detta görs enkelt endast genom en integration mot presentkortssystemet för att få det att fungera i fler länder. Andra kunder har valt att köpa till tjänster till exempel online.

Självklart med digitala lösningar

Något som var en självklarhet under 2018 är just digitala lösningar. För Retain24 och våra kunder är det såklart viktigt att all kommunikation och distributionen kring presentkort möter det digitala landskapet. Därför har Retain24 sett till att lägga mycket fokus på detta i olika utvecklingsprojekt:

– Under slutet av året har vi bland annat arbetat med en helt ny webbapplikation och kommer att löpande byta ut den gamla som våra kunder använder idag. Den nya webbapplikationen beräknas vara klar i slutet på det första kvartalet av 2019 och kommer att erbjuda fler anpassningsmöjligheter med bl.a. möjligheten till personligare presentkort, snyggare layout m.m. Applikationen ska lyfta presentkortet ytterligare och göra det till en ännu mer betydelsefull gåva, berättar Claudio Simatovic, CEO på Retain24.

Den mest lönsamma produkten per kvadratmeter

Det många kanske inte tänker på är att presentkort är den mest lönsamma produkten per kvadratmeter. Ändå ses fortfarande inte presentkort som kärnverksamhet för många företag, utan mer som en tilläggstjänst. Detta vill Retain24 belysa för sina kunder och se mer exponering av presentkort under 2019. Fler företag behöver bli bättre på att lyfta fram sina presentkort i både butik och webbshop.

– Varje företag lägger mycket tid på att få in en kund till sin butik eller webbshop. Det är då oerhört viktigt att fånga kunden. Här får exponering av presentkort en betydelsefull roll i att inte tappa kunder och istället vinna fler affärer! Detta är något som vi på Retain24 kommer fokusera på att belysa lite extra för våra kunder under 2019, berättar Sofie Larsson, Communications Manager på Retain24.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om vår lösning här.

2019-04-09T17:23:04+02:00 14 januari, 2019|Övrigt|