Miljövänliga presentkort är helt rätt i tiden

Förra hösten gick Retain24 ut med att vi börjar leverera miljövänliga presentkort som trycks på ekologiskt papper. Under året som gått har det inkommit många förfrågningar om beställningar av just dessa ekologiska papperspresentkorten från våra kunder.

De flesta som ska göra nya beställningar på fysiska presentkort väljer nu helst de miljövänligare alternativet. Dessa presentkort är helt fria från PVC och går att bryta ner, återvinna och kompostera på 100% rätt sätt.

– Det känns oerhört viktigt att vi kan erbjuda presentkort som både är miljövänliga, men också håller en god kvalité. Vi får därmed också möjlighet att hjälpa våra kunder i deras arbete med miljöfrågor vilket känns mycket positivt. Det märks att miljön är en fråga som engagerar många företag på alla plan, berättar Carolina Smedh, Production Manager på Retain24.

 

Våra kunder har fått upp ögonen för papperspresentkorten

Interflora är en av kunderna som valt att gå över till det ekologiska alternativet, så även Brothers och Cervera. Även Systembolaget valde nyligen att ta upp samarbetet med Retain24 igen till stor del på grund av just de miljövänliga presentkorten. Men den kund som var allra först med att göra en beställning och få leverans av de miljövänligare presentkorten var Life:

– På Life hjälper vi våra kunder att hålla sig naturligt friska. De är medvetna och efterfrågar i hög grad miljövänliga produkter. Som en del i vårt hållbarhetsarbete var det ett självklart val att gå över till miljövänliga presentkort. På så sätt kan vi möta kundernas efterfrågan på naturliga och hållbara produkter i allt från sortiment till butiksmaterial. Något vi försöker göra i största möjliga mån, utan att tumma på produktsäkerheten, säger Elin Bylund, marknadsansvarig på Life.

 

Vill ni veta mer om våra miljövänliga presentkort?
Kontakta oss gärna närmare på produktion@retain24.com.

Idag kan vi också erbjuda tryck av FSC-loggan och certifikatnummer på presentkort och korthållare. Med detta nummer kan man kontrollera materialets ursprung.

Läs nyheten om miljövänliga presentkort från oktober 2018 här.

2019-11-26T09:25:32+01:00 26 november, 2019|Okategoriserade, Presentkort instore, Produktion|