Glöm inte årets julklapp under disken!

Presentkort är hetare än någonsin. En populär present både att ge och att få, som antagligen kommer marknadsföras som den perfekta julklappen av många företag i årets julhandel.

Det är den perfekta julklappen
I en tid där konsumenten har all tänkbar produktinformation tillgänglig via sin mobil har den vanliga konsumenten förvandlats till produktspecialisten. All den här kunskapen har gjort dem mer kräsna och betydligt svårare att handla julklappar till. Det är en av de främsta anledningarna till att fler och fler kunder har bestämt sig för att när det kommer till att köpa julklappar är ett presentkort den perfekta lösningen.

 

Presentkort för miljarder
Presentkort står för ca 1 procent av den totala försäljningen hos ett företag. Detaljhandeln omsatte 2013 ca 646 miljarder SEK och julhandeln 65,6 miljarder. Av alla presentkortstransaktioner som passerar genom Retain24s system står december för omkring en tredjedel av dessa. Det innebär att det säljs presentkort för stora summor under julhandeln och ändå göms de fortfarande under disken i många butiker.

 

Tid för förändring
Nu är det tid för butikerna att följa med i utvecklingen och möta efterfrågan från konsumenterna. Presentkorten behöver visas upp och skyltas smart och inbjudande. Ett presentkort genererar alltid två besök: den som köper presentkortet och den som löser in det. Dessutom spenderar kunder med presentkort ofta betydligt mer än värdet på presentkortet när de kommer för att använda det. Ett presentkort är inte bara den perfekta julklappen för mottagaren utan även för butiken som sålde det. Konsumenterna efterfrågar presentkorten, låt dem inte behöva leta efter dem längre.

 

2018-11-20T10:01:26+01:00 18 november, 2014|e-Handel, E-presentkort, Presentkort instore, presentkort online|