5 frågor om vikten av aktiv försäljning av presentkort för handeln

Kort intervju med Claudio Simatovic, VD för Retain24 Sverige

Presentkort blir mer och mer populära, och efterfrågan ökar alltmer. Fortfarande behandlas dock presentkort inte som den lönsamma affär det faktiskt är, även om fler handlare nu insett fördelarna, och de ökade intäkter detta innebär.  Det är viktigt att handeln identifierar vad det är kunderna efterfrågar.

 

  1. När en kund kommer in i butiken, vilken fråga bör man som säljare ställa till kunden?

Det viktigaste är att man tar reda på VEM kunden ska handla till.

  1. Hur går man då vidare med det aktuella svaret?

Om kunden är ute efter något till sig själv så presenterar säljaren de produkter som passar just den kunden, men om kunden är ute efter t ex. en födelsedagspresent eller julklapp och känner sig osäker på storlek, färg eller liknande så bör (ska) säljaren erbjuda presentkort istället.

  1. Hur säljer man på enklast sätt fler presentkort?

Att visa upp de produkter man vill sälja mer av är alltid en god idé. Handlare vet precis hur de skall göra för att locka kunder till köp av de varor som genererar mest förtjänst, självklart gäller detsamma för försäljning av presentkort. Exponerade presentkort köps mycket mer av än presentkort i kassalådan. Om presentkorten dessutom finns i olika utföranden beroende på om det handlar om en julklapp, födelsedagspresent eller någon annan högtid så kommer ännu fler att köpa dem.

  1. Kostar det inte en massa pengar att ta fram butikslösningar för exponering då?

Den extra kostnad som exponering av presentkort innebär är mycket försvarbar. Det finns ingen annan produkt i butikernas sortiment som genererar i närheten lika bra ROI som ett presentkort. Så att lyckas med försäljning av presentkort handlar mer om inställning och engagemang från företagens sida.

  1. Vad bör man som företag då ha för inställning till presentkort

Att presentkort, förutom att hjälpa både köpare och mottagare att hitta rätt vara, också skapar stora mervärden i form av positivt kassaflöde, fler butiksbesök och en omfattande merförsäljning i samband med att presentkortet används. Alla kan, med relativt enkla medel, sälja fler presentkort och därigenom öka lönsamheten.

 

Bra gåvor kan vara överlägsna presentkort, men presentkort är alltid bättre än gåvor som mottagaren inte tycker om. Retain24s unika lösning förändrar traditionell hantering av presentkort. Förutom att köpa/ladda ett plastpresentkort i butiken så kan kunderna nu också köpa helt elektroniska presentkort via Internet. Allt i en säker och användarvänlig miljö.

2018-11-23T13:24:39+01:00 8 februari, 2011|Övrigt|