Storheten i att gå från papper till elektroniska presentkort

Det fanns en tid när alla presentkort var av papper och företagen fick ha dem i kassaskåp utan att kunna exponera dem. Med dagens elektroniska presentkort har företag många fler möjligheter att exponera sina presentkort och på så vis öka försäljningen av dem.

Ett presentkort var bakåt i tiden ett papper som var värt något, men som inte signalerade detta i sitt utförande. Ofta fick företag hålla sig till en enda layout, medan man idag kan ha oändligt med utförande och målgruppsanpassa sina motiv. De har som plastkort även fått en mer exklusiv känsla likt ett kreditkort.

Papperspresentkorten var också krångliga att manuellt hantera för både butiker och för ekonomiavdelningen. Detta arbete har de elektroniska presentkorten underlättat. Det har blivit mer tidseffektivt, företag har fått mer kontroll över sin ekonomi och det har blivit mindre kostsamt än vid hantering av papperspresentkort.

De elektroniska presentkorten är dessutom spårningsbara och en av de största fördelarna med det är minskad risk för bedrägerier. Elektroniska presentkort har nämligen en sifferkombination och en säkerhetskod som skrapas fram vid inlösen av presentkortet. Något som Retain24 var bland de första att införa på marknaden i Sverige.

De tog lång tid för branschen att gå från papperspresentkort till elektroniska presentkort, men dem har fört med sig mycket fördelar som ovan sagt.

 

De elektroniska presentkorten blev miljövänligare

I nuet är det ekologiska papperspresentkort som gäller istället för plastkort. De ekologiska presentkort har fått ett rejält uppsving då många företag tar hänsyn till miljöpåverkan mer och mer. Retain24 erbjuder därför sen hösten 2018 ekologiska presentkort där känslan och kvalitén inte går att skilja från plastkorten. Dessa presentkort är PVC fria och återvinnings- och nedbrytbara, vilket gör att de kan komposteras.

 

Presentkort i framtiden

Det här var en kort tillbaka blick och lite status från presentkortsbranschen. Om vi tittar framåt så spår vi att nästa steg är att gå från plastkort till helt digitala. Detta med tanke på att e-handeln ökar kraftigt år efter år. Något som kommer ha effekt på fler verksamma affärsområden som till exempel presentkort. Konsumenten vill kunna köpa vad som helst, när som helst och vart som helst. Distributionsmöjligheter kommer också bli en viktig faktor till att denna övergång från fysiska till digitala presentkort sker.

Vi håller med det sagt utkik, utvecklar och lutar oss positivt in i framtiden.
Gör ni?

Läs mer om vårt presentkortssystem här.

2020-02-13T14:08:38+01:00 13 februari, 2020|Okategoriserade|