Sociala medier viktiga för tillväxten av elektroniska presentkort

Starbucks är veteraner på presentkortsmarknaden och startade sitt presentkortsprogram redan 1991. Nu tar de ytterligare grepp på marknaden genom att lansera sina elektroniska presentkort i sociala medier.

 

Undersökningar som Starbucks gjort via sin egen konsumentsida visade att kunderna var mer än redo för elektroniska presentkort, och därför introducerades i januari en Facebook-applikation som innebar att vem som helst kunde skicka vem som helst ett elektroniskt presentkort, antingen via sin e-postadress, eller över personens konto på Facebook.

 

I en intervju med Ryan Records, chef för Starbucks presentkort, uppger han att det mest oväntade var att kunna se exakt när konsumenterna vände sig till elektroniska presentkort, och det var i samma stund som de fysiska butikerna stängde. Starbucks undersökning visar att ett elektroniskt  presentkort sannerligen är en sista-minutenpresent, vilket blev tydligt inte minst under Alla Hjärtans-dag.

 

Ryan Records säger vidare att Starbucks inte ens annonserar särskilt för att marknadsföra presentkorten på Facebook, utan meddelar bara sina följare på Facebook att möjligheten till köp finns.

 

Slutligen understryker han att det absolut viktigaste med elektroniska presentkort är att aldrig underskatta risken för bedrägeriförsök, och att det därför är avgörande att samarbeta med ett företag som har program och rutiner för att undvika detta.

 

Retain24s presentkortsprogram är både säkert och användarvänligt och möjliggör helt elektronisk distribution av presentkorten. Kunderna kan välja mellan att skicka presentkortet via SMS eller e-post, vilket gör ett elektroniskt presentkort till den perfekta presenten när du är sent ute. För mer information.

Länk till källa

2018-11-20T16:04:31+01:00 21 september, 2011|Övrigt|