Retain24 vinner unikt kontrakt med Apoteket

Som första Apotekskedja i Norden började Apoteket AB under november att sälja ett antal olika typer av elektroniska presentkort. Då utbudet på Apoteken breddas mer och mer känns det naturligt att Apoteket också breddar sitt sortiment gällande presentkortsprodukter. Tidigare papperspresentkort är numera utbytta mot helt elektroniska presentkort som, förutom att de givetvis kan förladdas med ett valfritt värde, också säljs laddade med specifika tjänster. Bla. kan konsumenter köpa ett kort som ger mottagaren en burk av Apotekets Senap, en hälsokontrollundersökning eller hjälp av en hälsocoach, allt klappat och klart.

 

”Apoteket tar med nya elektroniska presentkort från Retain24 ytterligare steg mot att erbjuda kunder mer än bara receptbelagda varor i sitt sortiment”, säger Claudio Simatovic, VD Retain24.

 

Retain24 fick en kort intervju med Ulrika Axelsson på Apoteket:

  1. Varför valde ni Retain24?Apoteket har installerat ett nytt kassasystem, och kontaktade Extenda som är leverantör av detta för att höra vilka presentkortsleverantörer som var kompatibla med deras system. Ett av alternativen var Retain24, som Apoteket sen valde för att företaget kändes modernt. Apotekets gamla system gick ut, och de ville ha ett nytt och modernt, som kunde hantera elektroniska presentkort istället för de i papper – vilket är trevligare att kunna visa upp och sälja till kunder.
  2. Hur har uppstarten och samarbetet fungerat?I allmänhet bra. Beslutet att skaffa nytt system gjordes hastigt för att hinna med inför julförsäljningen, vilket ju innebar att blev snabbt jobbande även för Retain24. Apoteket har sålt presentkort över förväntan i julhandeln. De har delvis kvar det gamla kassasystemet, vilket innebär arbete i en web-variant, som dock kommer att fasas ut under 2011.
  3. Har ni fått synpunkter från kunderna, och i såna fall vad?Kunderna har inte reagerat över det nya mer än att de påpekat att korten är snygga och att det är positivt att de finns i flera olika varianter. Bland personalen så är inte alla inne i det nya systemet än, men de som lärt sig tycker att det är enkelt att hantera.
  4. Vad förväntar ni er av samarbetet?Apoteket förväntar sig problemfria funktioner, samt naturligtvis även att sälja fler presentkort. Försäljningen går upp och ner periodvis, beroende på kampanjer och tid på året. Något som kunderna faktiskt har reagerat positivt på är att ett presentkort även går att använda som ett betalkort, dvs att kunden kan köpa ett presentkort och ladda det med tillräckligt mycket pengar för att en äldre släkting ska kunna köpa sina mediciner utan problem. Ett stressmoment i vårt moderna liv som elimineras.
2018-11-23T10:38:30+01:00 1 mars, 2011|E-presentkort, Presentkort instore|