Retain24 och Nässjötryckeriet lanserar elektroniska presentkort

Med ett nytt elektroniskt system för värdepapper kan Retain24 och Nässjötryckeriet nu erbjuda handeln elektroniska presentkort. Det är kombinationen av tjänst och produkt som är intressant och som redan ändrat synen på presentkortets affärsmöjligheter i USA och England.

 

Teknik- och mjukvaruföretaget Retain24 har tillsammans med Nässjötryckeriet utvecklat produkten eValue, ett fullservicekoncept för elektroniska presentkort. eValue kommer att förändra hela detaljbranschens hantering av presentkort.

 

Nässjötryckeriet trycker idag 60 procent av de traditionella presentkorten och Gunnar Holmberg, VD, menar att de vinster som presentkorten borde generera till butikerna, äts upp av den långsamma och tungrodda administrationen.

 

– Det elektroniska presentkortet är ett nytt och innovativt sätt att marknadsföra sig på och med eValue, som är ett komplett system för presentkort, får företag allt från produktion till exponering vilket genererar både högre intäkter lägre kostnader, säger Claudio Simatovic´ VD på Retain24.

 

Vad får då ett tryckeri att satsa på elektroniska plastkort?

– Det här är vad våra kunder vill ha, säger Hans Mossberg som är försäljningschef på NT Värdetryck. Vi verkar inte bara i tryckeribranschen utan i lika hög grad i värdehanteringsbranschen. Genom samarbetet med Retain24 och lanseringen av eValue breddar vi vår befintliga portfölj samtidigt som vi erbjuder marknaden helt nya tjänster.

 

I England som ligger steget före Sverige väntas antalet retailföretag som erbjuder presentkort öka med 300 procent inom loppet av 18 månader. Detta enligt en studie av 100 europeiska företag, genomförd av Londonbaserade Giftex och svenska Retain24. I USA som kommit längre är förhållandet mellan presentkort i plast och i papper redan 50:1.

 

Hämta Studien ”Giftex European Guide to Gift and Stores Value Cards 2005”: evalue.nu

 

2018-11-23T16:16:35+01:00 23 maj, 2006|Övrigt|