Första oberoende Europeiska rapporten om plastpresentkort

I rapporten ”Giftex European Guide to Gift and Stored Value Cards 2005”, publicerad avslöjas vad företag förutspår om tillväxten för detta nya och innovativa marknadsförings-verktyg.

Rapporten visar att över 50 procent av de engelska topp tjugo företag inom retail, med en total omsättning på 65 miljarder pund, lanserat egna presentkortsprogram. Antalet retailföretag i England som erbjuder presentkort väntas öka med 300 procent inom 18 månader. Och inom en inte alltför avlägsen framtid kommer presentkort i papper att försvinna helt, precis som i USA där förhållandet mellan plast och papper nu är 50:1. Vi kommer att få se en ökad försäljning av presentkort i takt med att utbudet ökar och nya förbättrade program används säger Tony Craddock, VD för Giftex Ltd. Sverige. Även om europeiska konsumenter skiljer sig från amerikanska, så kan vi tydligt se ett liknande intresse för plastpresentkort i Sverige. Grundförutsättningarna är densamma.

Människor har redan det mesta av vad de behöver. Det blir allt svårare att gissa vad andra vill ha. Vi har inte lika mycket tid att spendera på att välja den rätta presenten. I Sverige arbetar Giftex nära Retain24 för att hjälpa olika retailföretag att se hur de kan kapitalisera på presentkort som ett starkt marknadsföringsinstrument.  Genom vårt samarbete med Giftex har vi fått tillgång till fördjupad kunskap om presentkortsmarknaden och vad som driver den säger Claudio Simatovic, VD för Retain24.

 

2018-11-23T16:14:17+01:00 13 november, 2005|Övrigt|