Retain24 firar 10 år

Tio år kan vara ett ögonblick, men i företagsvärlden är det oftast en evighet. Para det med en teknologisk verksamhet, och vad som helst kan hända. I slutet av 2005 undersökte entreprenören Claudio Simatovic, som närmast kom från Clear Channel, vilka affärsområden som hade mest utvecklingsmöjligheter. Tillsammans med ett par kollegor kom de fram till att presentkort var en ännu outforskad bransch med stor potential. Marknaden hade tagit fart i USA, där elektroniska presentkort introducerats, vilket lett till en långt enklare och säkrare hantering. Tanken var att göra något helt nytt, och att det bara var en tidsfråga innan elektroniska presentkort skulle växa om den traditionella hanteringen.

Det visade sig vara en korrekt bedömning. När tio år har gått kan Retain24 summera en kometliknande utveckling. Med ett flertal utmärkelser i bagaget, såsom Deloitte´s Technology Fast 50 och nu senast Veckans Affärers Superföretag 2015, är företaget inte bara sunt, stabilt och högt värderat, utan även ständigt i framkant i utvecklingen.

 

Presentkort sågs länge som en lågprioriterad produkt, framtagen enbart på konsumentens begäran, förvarad i skymundan, och med en manuell hantering som var en ekonoms mardröm. De elektroniska presentkorten förändrade allt det där. Inte bara fick ekonomiavdelningen enkla och lättbokade rapporter, utan hela synen på presentkort ändrades. Retain24 har sen starten understrukit just detta och det är även de elektroniska presentkortens främsta poäng – de är försäljning i flera olika led. Företagen säljer inte bara en produkt till köparen en av presentkortet, utan när mottagaren sen löser in kortet så spenderar denna i snitt 40 % mer än värdet på presentkortet. Utöver detta är presentkortet en bärare av varumärket, som nu för tiden även exponeras vid kassorna i egna och andras affärer.

 

Grundarna av Retain24 och är samtliga relativt ointresserade av att diskutera de tio åren som gått och långt mer entusiastiska när det gäller att prata om de nästa tio åren. Så vad kommer hända?

 

Kortfattat kan utvecklingen summeras till ännu mer utveckling. Smarta mobiler har redan varit betydelsefulla och kommer framöver att betyda ännu mer. Framtidens målgrupp är ständigt uppkopplade, svårflirtade och på jakt efter nya intryck. Det ställer krav på marknadsföringen i form av snabba, snygga och målsökande kampanjer. Retain24 är alltid beredda att hjälpa sina kunder framåt, implementera nya appar och affärsområden, och hjälpa till att driva konsumenter till deras butiker. Nu finns mobila lösningar som samlar dina presentkort i mobilen. Med dagens presentkort kan företagen kommunicera med innehavaren, t ex. påminna om giltighetstid och skicka riktade kampanjer.

 

Retain24 är numera mycket mer än presentkort och föredrar att tala om elektroniska värdehandlingar. Detta innebär riktade kampanjer, bonus, återbetalning, ersättningar och belöningar. Ett stort antal företag har valt att även sälja sina presentkort via återförsäljare såsom Pressbyrån och 7-Eleven, och får därmed ökad exponering av sitt varumärke på försäljningsställen med stor tillgänglighet och trafik. Presentkort är den perfekta presenten och en gåva som ger mottagaren stor valfrihet att välja precis det man behöver eller önskar sig ur en butiks sortiment. Möjligheterna är oändliga och en smart marknadsföringsavdelning kan tillsammans med Retain24s tioåriga erfarenhet åstadkomma otroligt spännande kampanjer.

 

För mer information:

Claudio Simatovic, CEO
Tel: +46 70 844 51 23
E-post: claudio.simatovic@retain24.com

Kerstin Svensson, Försäljningschef
Tel: +46 07 203 08 99
E-post: kerstin.svensson@retain24.com

Nils Vinge, Styrelseordförande
Tel: + 46 8 505 688 75 (växel)

2018-11-08T11:55:10+01:00 22 december, 2015|e-Handel, E-presentkort, Kassasystem, Övrigt|