Posten i USA hoppar på framgångståg med presentkort

Amerikanska postkontor fick i dagarna godkännande att sälja presentkort. Försäljningen är ett test som pågår i två år, i vilket ca 2000 postkontor i USA får sälja kort som är utfärdade av företag som Mastercard, Visa eller American Express. Dessa kort är förbetalda kort som kan användas överallt på de försäljningsställen som accepterar dessa kort – vilket ju är de flesta affärer.

 

Dessa kort är ingen nyhet utan existerar redan, även i Sverige. Tekniken finns naturligtvis också, och Retain24s kunder skulle kunna sälja sina kort via den svenska Posten: om Blackhawk, som Retain24 samarbetar med och byggt en integration mot, skulle inleda avtal med Posten skulle deras teknik göra det möjligt. Att kunna exponera sina kort på alla Postens försäljningsställen borde logga högt upp på säljchefens önskelista.

 

Företrädare för den amerikanska posten uppger att de även funderar på att sälja vanliga presentkort; såna som är kopplade till en specifik affär eller kedja. Amerikanska National Retail Federation uppskattar att mer än tre fjärdedelar av alla konsumenter köper minst ett presentkort under året. 75% är givetvis fantastiska siffror, som är ett lysande exempel på hur presentkortsmarknaden borde kunna expandera även i Sverige.

Länk till källa

2018-11-23T09:11:24+01:00 24 maj, 2011|Övrigt|