Lättare administration med elektroniska presentkort för Swedol

Swedol väljer Retain24s system för att hantera deras presentkort. Vi har pratat med Torbjörn Hestell, som arbetar som affärsutvecklare inom IT på Swedol om hans förväntningar på deras nya system.

Swedol har 47 butiker i Sverige och Norge. Kunderna kan även beställa på postorder eller via deras webbshop. Swedol är en komplett leverantör med hög servicenivå till bygg-, entreprenad-, åkeri, och industrisektorn. I sortimentet finns verktyg, arbetskläder, fordonsdelar & tillbehör, hydraulik, lyft & last och förbrukningsvaror.

Torbjörn hade redan innan han började på Swedol kommit i kontakt med Retain24s presentkortsystem och vet att det är ett system som fungerar. ”Det är ett gott betyg för Retain24 att kunderna väljer att ta med sig systemet in i nya företag.” säger Claudio Simatovic, VD för Retain24.

Swedol har idag traditionella papperspresentkort i ett manuellt system, men vill ha bättre kontroll på sina presentkort. Med det nya elektroniska systemet minskar administrationen samtidigt som företaget får kontroll på reskontran. Torbjörn säger att de gamla papperspresentkorten var en värdehandling som de var tvungna att förvara stöldsäkert, vilket de inte behöver göra längre då elektroniska presentkort får ett värde först när de laddas i kassan.

Lanseringen av de nya presentkorten kommer ske under Q2 2015 och Swedol kommer aktivt exponera presentkorten både i butik och i kassan. Möjligheten att öppet exponera presentkorten kommer öka försäljningen, vilket också är förväntningen från företaget. Swedol har köpt tjänsten för att hantera presentkort i sina butiker men tycker det är en naturlig utveckling att även kunna sälja och lösa in presentkorten i sin webbshop, något som Retain24s lösning stödjer. Torbjörn Hestell säger att det gamla systemet var utdaterat och behövde bytas ut till ett modernt elektroniskt system. Beslutet var därför inte svårt och processen inte lång.

”Vi är naturligvis väldigt stolta och glada att Swedol har valt vårt system för hantera sina presentkort. Det ska bli väldigt spännande att följa deras försäljning av presentkort nu när de kan exponeras helt öppet.” avslutar Claudio.

 

2018-11-14T15:06:58+01:00 9 december, 2014|Presentkort instore, Produktion|