Inspirera till köp med era motiv på presentkorten

Att arbeta med motiv på era presentkort kan vara en av flera faktorer till att konsumenterna köper ett presentkort. Det är därför viktigt att det speglar era produkter eller tjänster och inger en känsla som ni vill förmedla. Så fundera gärna över vilken känsla som era presentkort ska signalera. Tänk också på att presentkorten kan sparas över lång tid och visas upp för fler än den som fått presentkortet.

Många företag har vanligtvis företagets logga på framsidan. Om det är avskalat och inte superstort tryck med loggan kan det fungera, men se gärna över möjligheten att jobba med mer inspirerande bilder istället för stora loggor som inspirerar till köp. Givetvis ska det framgå vart presentkortet kommer ifrån, men det kan enkelt göras på baksidan av kortet eller med en folder till presentkortet.

Förutom att skapa inspirerande motiv på era presentkort kan det finns en del kategorier och målgrupper att dela in det efter och många högtider att arbeta utifrån. I påsktider så vill vi därför passa på att tipsa er hur ni kan tänka kring just påskmotiv. Läs gärna nedan tips för inspiration!

1. Tema ätbart

Att maten står i fokus på många högtider är inget nytt och inte heller att ägget står i fokus kring påsken. Vi både äter ägg och stoppar godis och presenter i påskägg för att ge bort. Så pryd gärna påskpresentkorten med ägg eller varför inte ett godisregn?

2. Tema utklädnad

Det inte helt ovanligt att vi ser många påskkärringar, påskgubbar och påskharar på gatorna kring påsk. Det är nämligen tradition att klä ut sig till något och rita påskkort. Dessa delar barnen sedan ut i hopp om att få något för besväret såsom godis, frukt eller en krona eller två. Missa därför inte möjligheten att ha presentkort med motiv som speglar det här.

3. Tema påsktillbehör

Påsken innefattar inte bara att man klär ut sig och äter påskmat. Det finns också mycket annat som symboliserar påsken såsom små kycklingar, fjädrar, påskris och Blåkulla (dit påskkärringarna sägs åka). Skapa därför några fler motiv med tillbehör som kan passa på era presentkort i påsktider.

4. Tema barn

Som känt är så ritar de flesta barn påskkort för att ge bort till föräldrar, skolkamrater eller andra lite mer främmande personer när de klär ut sig och ”går påskkärring”. Så varför inte göra en tävling till barnen där de får skicka in sina fina påskkort. En (eller fler) vinnare kan sedan få sitt påskkort prytt på ett av era presentkort som motiv.

5. Tema kunder

Likt ovan så får era kunder, istället för att rita, möjligheten att fota till exempel sitt påskpynt eller utklädnad. De skickar sedan in sina bästa foton till er med chans att vinna ett presentkort med sitt eget motiv på. Det här är ett bra sätt att få er målgrupp att bli mer engagerade i ert varumärke och uppmärksamma era presentkort.


OBS!
Tipsen ovan är applicerbara på flera högtider än just påsk. Se gärna över hur ni kan jobba med mer lockande motiv kopplat till högtider för att göra det lilla ”äggstra” för era kunder samt uppmärksamma era presentkort ännu mer – desto fler kommer att handla dem som present.

Har ni missat att vi erbjuder våra kunder miljövänliga papperspresentkort? Läs hela nyheten här.

2019-04-10T11:13:05+02:00 15 april, 2019|Övrigt, Produktion|