Full aktivitet i Vings presentkortsfabrik

Som resultat av en stor säljaktivitet ska Ving skicka ut 13 000 presentkort till sina kunder. Hur hanterar man detta? Man skapar ett event där kollegorna hjälper till med packningen.

Ving Sverige är verkligen ett mycket digitaliserat företag, men oväntade affärsframgångar kan ibland flytta tillbaka processer till den gamla manuella tidsåldern. Strax före jul hade de en kampanj som ledde till häpnadsväckande resultat och försäljningen av presentkort uppgick till ca 40 MSEK.

”Nu behövde vi distribuera presentkorten till de 13 000 hushåll som deltog. Vi kunde naturligtvis låtit en tredje part göra jobbet, men eftersom vi verkligen avskyr onödiga kostnader inbjöds kollegor från huvudkontoret att som volontärer hjälpa till med uppgiften” berättar Hans Isacsson, finansdirektör vid Ving Sverige AB. Och uppgiften engagerade verkligen kollegorna. Ett 30-tal anställda, inklusive ledningsgruppen, tog plats vid borden efter avslutat ledningsgruppsmöte för att ta sig an uppgiften. Alla var väldigt positiva och snabba och redan efter 45 minuter hade de packat över 4 000 brev.

Breven som skickas till kunderna innehåller ett presentkort på mellan 2 000 och 4 000 SEK samt ett brev och en specialdesignad broschyr från Ving. ”Nu ser vi fram emot att se försäljningssiffrorna när dessa presentkort omvandlas till de bästa veckorna på året”, avslutar Hans.

Om Ving

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon, i butik och i utvalda resebyråer över hela landet. Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB med cirka 200 anställda och cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen

Kontaktperson Ving Sverige AB
Hans Isacson, Finansdirektör
Tel: +46 (0)8-555 13 000
E-post: hans.isacson@ving.se

Retain24 Sverige AB erbjuder ett fullservicekoncept för framförallt elektroniska presentkort. Företag får en enkel, flexibel och säker tjänst för försäljning, inlösen och clearing av presentkort. Förutom detta omfattas Retain24s tjänster av allt från produktion, hantering och lagring, till leverans av kort och system. Visionen är att företag bättre ska kunna utnyttja de fördelar som en aktiv försäljning av presentkort innebär.

www.retain24.com

PRESSKONTAKT:

Claudio Simatovic´

Mobil +46 708 445 123

e-post claudio.simatovic@retain24.com

2018-11-02T12:32:55+01:00 25 maj, 2016|E-presentkort, Presentkort instore, presentkort online|