Experts bästa kunder får bonusen direkt i nytt system

Expert Konto AB har gjort det enklare och bättre för kunden och smidigare för butikspersonalen. Istället för att skicka ut bonuscheckar sätter man nu in sina kunders bonuspengar direkt på medlems- och kontokreditkorten.

 

Att skicka ut bonuscheckar till sina medlemskunder, på papper, är en kostnadskrävande hantering. Att få bonus är väl trevligt, men när papperskupongen ska ned i plånboken för att sparas blir det mindre roligt.

 

Expert i Sverige har länge erbjudit sina medlemmar ett kontokreditkort att handla på och om så önskas även avbetala sina köp på. När Expert ville förenkla hanteringen med bonuscheckar och istället sätta in pengarna på kundkortet, kunde systemet inte skilja på pengar och bonus. Bonusen gick direkt till att betala eventuella krediter.

 

Retain24 har ett system som är skräddarsytt för att hantera kundföretags olika behov av värdehantering gentemot sina kunder. Genom att ta över Experts medlemskort med konto och kredit kunde bonustjänsten adderas. Även om medlemmen har utnyttjat sin kredit, finns bonuspengarna kvar på kontot så de kan användas för ett köp.

 

– Retain24 ser en stor potential i den lösning som Expert lanserat. Alla typer av företag som erbjuder sina kunder medlemskort/klubbkort kan nu sköta sina bonusutbetalningar helt elektroniskt genom vårt system säger Claudio Simatovic´ VD Retain24 Sverige AB.

 

Christer Kellén är VD för Expert Konto AB.

– Det var skönt att kunna lösa den här moderniseringen så enkelt och smidigt. För oss är det viktigt att vara tidigt ute och vi är nog först i branschen. Vi har redan fått kommentarer att hela projektet är otroligt framåt. Det är positivt!

 

Nu får Experts Cardkunder ett brev som talar om att bonusen är inlagd på kundkortet och kan användas när det passar. För Expert sparar detta mycket pengar och administration. Det har dock inte varit huvudsyftet.

 

– Fokus har inte varit att spara pengar utan vi har gjort det för att öka kundnyttan, säger Christer Kellén. Våra bra kunder som handlar mycket slipper vänta på sin bonus. Nu får de den löpande. Det har blivit enklare för alla, i butiken tycker man det är smidigt och känns modernt.

 

För Experts kunder blir bonusen också mer lätthanterlig i och med att man slipper bonuscheckar i plånboken. Allt samlas mycket behändigt på kundkortet. På sikt ser Expert att inte bara hanteringen blir digital utan även kommunikationen.

2018-11-23T16:28:52+01:00 22 augusti, 2006|Övrigt|