ELONS presentkort – ett viktigt kampanjverktyg under Melodifestivalen

ELON är sedan flera år huvudsponsor av Melodifestivalen. Det här följs upp med kampanjer i butikerna och på elon.se under hela perioden som Melodifestivalen pågår. Man finns även på plats under de olika deltävlingarna runt om i Sverige där man bl.a. tävlar ut ELON-presentkort på 100 kronor.

 

”Samarbetet med Melodifestivalen gör att vi kan sprida lite glitter och glamour i våra butiker, vilket inte vitvaror vanligtvis brukar förknippas med”, säger Andreas J Vennerstrand, marknadschef på ELON. ”Under de här veckorna blir det därför lite extra ”bling” kring våra kampanjer och det gäller även de presentkort vi tävlar ut till publiken under deltävlingarna. Att få ut presentkort är ett bra sätt för oss att driva trafik till våra butiker” förklarar Andreas.

 

Kunder som kommer in med presentkort i butiken är mindre priskänsliga och spenderar i regel mycket mer än värdet på presentkortet. Det gäller även när presentkort används i kampanjer. ”Det är roligt att ELON har tänkt fest, ”bling” och glamour genomgående i hela kampanjen. Allt från eventet på plats i de olika städerna, till upplevelsen i butikerna, hela vägen fram till kunderna som får ett presentkort med extra ”bling” Presentkorten produceras genom att addera metallglitter i färgerna vilket gör att korten får en effekt av stjärnglans.” säger Kerstin Svensson, försäljningschef på Retain24.

 

Om ELON:

ELON är en kedja bestående av fria fackhandlare och är en av Sveriges största vitvarukedjor med 190 butiker fördelade över hela landet. I din lokala butik och på elon.se kan du handla vitvaror och småelsprodukter. ELON erbjuder även sina kunder hemleverans, installation samt bortforsling av kundens gamla vitvaror.

 

2018-11-09T13:02:51+01:00 3 februari, 2015|e-Handel, E-presentkort, Presentkort instore, presentkort online|