E-handeln i Sverige har ökat med 45 procent i juli

Till följd av den rådande coronapandemin så har antalet besök i fysiska butiker minskat rejält. Majoriteten av människor vill i stor utsträckning undvika folkmassor och platser där man kan möta många, såsom matbutiker och kollektivtrafiken. Enligt rapporten e-barometern från PostNord* så handlas fysiska varor allt mer online och i juli rapporterades att e-handeln ökat med hela 45% i jämförelse med förra året samma månad i Sverige.

 

Alla siffor pekar mot online

I denna rapport kan vi vidare lära oss att svenskarna e-handlar runt 18 ggr per år, ungefär 1–2 gånger i månaden. Det genomsnittliga antalet varor som handlas per online köp har ökat under pandemin och sedan april befunnits sig på en hög nivå. Statistiken visar att 3 av 10 handlar fler varor online vid respektive köp än tidigare. Den största utveckling ser vi hos en äldre målgrupp, från 50 år och uppåt, som under de senaste månaderna ökat sina onlineköp. Som presentkortsleverantör så ser vi samma trend, att allt pekar mer och mer mot online. Den digitala presentkortsförsäljningen har under corona tredubblats, och det visar att ännu fler vill köpa och ge bort presentkort som digital gåva än tidigare.

 

Ställ om från fysiskt till digitalt – och glöm inte era presentkort

Det kan kännas bökigt för företag att ställa om till digitala köpbeteenden, men det är nästintill inget val längre. Innan pandemin hade företag möjligheten att skjuta på sin digitala utveckling, men nu är det ett måste för många för att överleva. Ett steg för att hjälpa företaget nå dit är att sälja digitala presentkort och exponera dem online, något som är en bra källa för att öka sin försäljning:

Med det faktum att alla siffor pekar mot online så vill vi som presentkortsleverantör göra vårt för att hjälpa fler företag att komma igång med sin digitala presentkortsförsäljning. Vi har det till trots fortfarande en stor del av våra kunder som inte hanterar presentkort online i dagsläget. Det vill vi ändra på. Vi vill göra det så lätt som möjligt för företag att komma igång och har därför utvecklat vår webbapplikation som är enkel att sätta upp, med eller utan e-handel. Konsumenten möts av en snygg design, få steg för att slutföra ett köp och en smidig betallösning, berättar Kerstin Svensson, Försäljningschef på Retain24.

 

Satsa på försäljning av era digitala presentkort med hjälp av Retain24 och vår nya webbapplikation. Kontakta oss idag – mejla lg.haedge@retain24.com eller ring 08-39 96 24.

*Länk till källa

2020-09-15T11:53:25+02:00 15 september, 2020|e-Handel, E-presentkort, presentkort online|