B2B försäljningen lyfter Södertäljes presentkortsprogram

Södertälje centrum fick en mycket stor order på flera tusen presentkort, och behövde därmed investera i ett nytt, modernt system. Valet föll på Retain24s dotterbolag Presend, som förutom att leverera systemet även kan ta fram just de kort som behövs.

Lena Schulte, centrumledare för Södertälje centrumförening, säger att de länge har hållit på med presentkort men det har varit ett manuellt system med papperspresentkort.

Ordern kom från en av Södertäljes många stora arbetsgivare, som ville köpa Södertäljes centrums presentkort som julklapp till alla sina anställda. ”Presentkortet är verkligen den perfekta företagsjulklappen. När vi startar programmet kommer vi att ha ca 120 olika företag anslutna där man kan lösa in presentkortet. I Södertälje centrum finns verkligen något för alla”, säger Lena.

”Tittar man på USA och Storbritannien som är mogna presentkortsmarknader så står just B2B försäljningen för betydande andelar. I USA runt 20% och i Storbritannien runt hela 50%”, berättar L-G Haedge, marknadschef på Retain24 Sverige AB. ”Anledningen till att det är en sådan populär företagspresent är valfriheten man får med ett presentkort. Du kan i stort sett köpa ett presentkort från vilket företag, stadskärna eller shoppingcenter som helst, och alla som får det i present kan där hitta något som de behöver eller har önskat sig.”

Lena Schulte har stora förhoppningar på det nya presentkortssystemet och hoppas kunna sälja runt 15 – 20 000 presentkort nästa år. ”Södertälje har många stora arbetsgivare, och för dem har vi den perfekta presenten/belöningen till deras personal. Med detta presentkortsystem ser vi fantastiska möjligheter och vi kommer kunna hantera mycket större volymer. Det blir mycket pengar som ska spenderas i våra medlemmars företag.” Medlemsantalet har dessutom ökat med över 10% sen det blev känt att Södertälje centrum satsat på ett nytt presentkort som bara kan lösas in hos deras medlemmar. ”Vårt uppdrag är att driva trafik till våra medlemmars butiker, och det är något som vi nu kommer att bli ännu bättre på med vårt moderna presentkortssystem från Presend”, avslutar Lena.

 

2018-11-16T09:26:55+01:00 2 december, 2014|Presentkort instore|