Starbucks trendiga presentkort säljer slut

Kaffekedjan Starbucks har valt en miljömässig prägel på sina senaste presentkort och har framställt dem i trä. De har tidigare experimenterat med presentkort och haft en upplaga gjord i stål som snabbt sålde slut. Även träkorten gjordes i begränsad upplaga och sålde slut på rekordtid, detta eftersom de köptes av både samlare och Starbucks fans.

 

Både den miljömässiga tanken med ett träkort och den begränsade upplagan ligger helt i tiden för att få maximalt med uppmärksamhet. Även i de fall då kortet köptes med tänkt användning som faktiskt presentkort och inte som samlarobjekt, så gör detta det till en mer genomtänkt och uppskattad gåva än ett vanligt presentkort. Detta förstärker givetvis viljan att köpa just ett sådant, till sig själv eller till andra.

 

Just Starbucks kort är avsedda som sk. prepaid-kort, vilket är ett kort som man laddar i förskott, för att sen kunna handla med. De går även att ladda om igen när saldot gått ner till noll. Retain24 erbjuder samma lösning till svenska företag, så varför inte fundera lite extra över ditt presentkortsprogram, och hur det kan addera mervärde till din försäljning?

Länk till källa.

2018-12-14T10:03:21+01:00 13 mars, 2013|Övrigt|