Presentkort som inte kostar innan det används

Camilla Bender-Larsson på Swedish Menu har förstått att det här med presentkort kan utnyttjas långt mer än vad svenska företag gör idag.

 

Camilla använder sig av presentkort i marknadsföringen, och särskilt nu i juletider kan det för företag med anställda vara aktuellt med ett presentkort som inte kostar något innan det används.

 

Presentkortet ställs ut på en summa, men företaget får inte räkningen innan presentkortet används. Företaget behöver därför inte ligga ute med pengar på ett presentkort, som den anställde kanske ändå glömmer att använda (vilket sker med mellan 5-10% av alla köpta presentkort).

 

Camilla skulle dock kunna ta idén ett steg längre och använda elektroniska presentkort som skickas ut via e-post eller sms – på så sätt förenklas användningen ytterligare.

 

Retain24 kan dessutom se till att din företagsgåva hanteras på precis detta sätt; Du delar ut snygga presentkort med din logotype till din personal som kan lösas in hos ett urval av Retain24s kunder (fn. över 70 varumärken att välja bland). Poängen är att du delar ut en värdehandling med ditt varumärke och endast betalar för de presentkort som faktiskt löses in.

 

Det går också att, på ett liknande sätt, sälja presentkort till företagskunder. Köpande företag får ingen mängdrabatt, men behöver istället endast betala för de presentkort som faktiskt löses in av deras personal/kunder/partners.

Länk till artikeln.

2018-11-23T14:38:10+01:00 15 december, 2010|Övrigt|