Elektroniska presentkort skapar spring i butiken för Dollarstore

Elektroniska Presentkort har öppnat upp helt nya möjligheter för Dollarstore, de kan nu arbeta på ett mer aktivt sätt med sitt presentkort.

Vi har pratat med Andreas Stagliano, operativchef för Dollarstore butikerna, om hur de arbetar med sitt presentkort.

Hur ser ni på presentkort som produkt?

Vi har ett väldigt brett sortiment där det ska finnas något för alla. För de kunder som kommer in till oss för att leta efter en present, men som kanske inte hittar något just då. För dessa kunder fungerar presentkortet som ett väldigt bra komplement. Istället för att de ska gå tomhänta från butiken kan vi erbjuda dem presentkortet och vi tappar inte kunden. Dessutom ser vi att de som kommer in med presentkort i butiken har ett högre snittköp och handlar i snitt för 30-40% mer än presentkortets värde. Presentkort passar alla.

Hur visar ni att ni säljer presentkort i era butiker?

Det är först nu när vi har fått ett bra presentkortssystem som vi faktiskt kan skylta och exponera våra presentkort i butiken, då de inte har något värde förrän de laddas i kassan. Vi tycker det är viktigt att visa att vi säljer presentkort för att påminna dem som inte hittar något.

Vi har två stora golvdisplayer utplacerade i varje butik samt att vi har ett ställ i varje kassa. Presentkort är ju en produkt som hör till högtiderna. Därför tar vi fram skyltmaterial vid dessa tillfällen.

Gör ni några kampanjer kring ert presentkort?

Ja, vi motiverar personalen att sälja mer genom att ha en intern säljtävling. Tävlingen går ut på att den butik som säljer mest presentkort vinner en summa till personalen som de kan använda för att göra något trevligt tillsammans. Nöjd personal och ökad försäljning.

Använder ni presentkortet i promotion syfte?

Ja, det gör vi. När vi öppnar en ny butik delar vi ut presentkort laddat med 50 kronor i närområdet. Vi använder presentkortet som en trafikskapare till vår butik i Charlottenbergs shoppingcenter. Till Charlottenberg går det organiserade bussresor från Norge. Alla som åker med dessa bussar får också ett presentkort från Dollarstore laddat med 50 kronor.

Vad är den största vinningen för er med presentkortet?

Den stora vinningen är att försäljningen av ett presentkort generar i ett återbesök till butiken, och att det är ett bra komplement för de kunder som inte hittar något vid sitt besök hos oss.

2018-12-14T12:28:07+01:00 7 mars, 2014|Presentkort instore|