ELEKTRONISKA PRESENTKORT – ETT LYFT FÖR LEKIA

När det var dags för att Lekia att modernisera sitt presentkortsprogram valde de Retain24s lösning. Trots att de lanserade sina nya elektroniska presentkort så nyligen som i februari 2016 har resultaten inte låtit vänta på sig. Vi har pratat med Ulf Werner som är profil- och konceptansvarig hos Lekia för att få höra mer.

Tidigare hade Lekia papperspresentkort, som krävde manuell hantering och behövde hanteras som värdehandlingar. ”Förutom att administrationen och hanteringen i butik sparar mycket tid, har säkerheten med de nya korten inneburit stora fördelar. ”Dels innebär det mycket enklare logistik när vi kan skicka dem tillsammans med övriga varor till butikerna från vårt lager. Att vi kan exponera dem helt öppet i butikerna har också ökat försäljningen”, säger Ulf.

Lekia har därför tagit fram exponeringsställ till alla butiker för att tydligare visa upp sina presentkort, och tagit fram carriers med en rad olika motiv för att attrahera en så bred målgrupp som möjligt. Dessutom kommer man att marknadsföra sina presentkort i en vidare utsträckning än vad man gjort tidigare i sin katalog och i butikerna. ”Presentkort är smidiga och man vet att det alltid är en väldigt uppskattad present”, avslutar Ulf.

Kort om Lekia:
Lekia är Sveriges ledande leksakskedja med fler än 100 fristående leksakshandlare – från Trelleborg i söder till Kiruna i norr, som tillsammans samarbetar för att skapa trivsamma butiker med personlig service och ett noga utvalt sortiment av säkra, roande och lärande leksaker

2018-11-08T11:37:59+01:00 3 maj, 2016|Presentkort instore, Produktion|