Den perfekta julklappen

Presentkort är hetare än någonsin i julhandeln. Allt fler företag lyfter fram sina presentkort i sin kommunikation. ”Det är inte så konstigt egentligen”, förklarar L-G Haedge, marknadschef på Retain24. ”Ett presentkort ger mottagaren en valmöjlighet att faktiskt välja en present som han eller hon verkligen vill ha. Detta gör att fler blir nöjda med sina julklappar och företaget som säljer presentkortet får en nöjd kund.”

 

Presentkort är en väldigt flexibel produkt och det säljer hela sortimentet. Därför räcker det för mottagaren att veta vilken affär, märke eller vilket intresse mottagaren har för att ge något som denna verkligen kommer att uppskatta. Vet man inte ens det kan man köpa ett presentkort som gäller i ett helt köpcentrum eller en hel stadskärna. Malmö city har tagit fram ett eget presentkort som gäller i över 300 butiker, restauranger, hotell, biografer, m.m. En perfekt julklapp att ge bort såväl för privatpersoner som för företag. Med ett så stort urval kan alla hitta något som passar dem.

 

En annan trend man ser i julhandeln är att flera företag har valt att ”extrautrusta” sitt presentkort med en gåva till ett välgörande ändamål. Förutom att man ger bort en populär julklapp till någon man tycker om ger man samtidigt ett värdefullt bidrag som gör stor skillnad för många.

 

En del företag väljer att ge ut specialdesignade presentkort i begränsade upplagor lagom till jul. Cafékedjan Starbucks ger för andra året i rad ut ett exklusivt presentkort. Förra året sålde de 5 000 korten slut på 6 minuter. I år väljer de att släppa endast 1 000 kort. Kortet kostar 450 dollar och är förladdat med 400 dollar, vilket innebär att kortet är så exklusivt att själva kortet faktiskt kostar pengar. Årets kort är handgjort i guldfärgad metall, och ger även ägaren guldstatus. Cliff Burrows på Starbucks påpekar att valet att begränsa upplagan så hårt ger varje kort ännu mer värde.

 

”Starbucks sätt att marknadsföra sina kort ger en klar och tydlig signal till andra företag om att detta är ett område som det är värt att lägga lite extra krut på. Det handlar om att skapa den där känsla där kunden känner sig utvald. Det finns många sätt att göra detta på, men just presentkort är av de bättre verktygen för detta ändamål” Säger Claudio Simatovic, CEO på Retain24.

 

2018-11-20T11:21:44+01:00 19 december, 2013|Övrigt|