Vings stora satsning på presentkort ger resultat 2019-05-23T11:06:15+02:00

Project Description

Vings stora satsning på presentkort ger resultat

I december 2014 valde Ving att satsa på sina presentkort genom att ingå ett partnerskap med Retain24 och få tillgång till presentkortssystemet. Några år senare tog deras presentkortsaffär riktigt fart då de aktivt haft en dedikerad person som jobbat med deras presentkortsprogram.

”Vi har haft en formidabel utveckling av vår presentkortsaffär på alla nordiska marknader som vi är mycket nöjda med”

– Pär-Håkan Swahn, Product Manager på Ving

MED FOKUS PÅ FÖRSÄLJNING ONLINE

Ving satsar huvudsakligen på sin försäljning av presentkort online och det har blivit fler och fler som köper just presentkort på resor online. Det var till exempel en av 2018 års mest önskade julklapp. Att det köps mycket presentkort på resor online tror Pär-Håkan är på grund av att just resor är en fin uppskattad gåva att ge bort, men också kombinationen av tillgänglighet, enkelhet och går snabbt att beställa.

– Vi på Ving satsar mycket på att göra olika erbjudande kopplat till presentkort som vi skickar ut i olika nyhetsbrev, kampanjer i samband med högtider och på hemsidan. Något som vi ser som succéfaktorer för att lyckas med vår presentkortsaffär. Vi har gjort det enkelt och tillgängligt för presentköparen, menar Pär-Håkan.

PRESENTKORT I FLERA LÄNDER

Ving satsar inte bara på sina presentkort i Sverige utan också i flera olika länder. De har inte märkt några större skillnader på presentkortsmarknaden från land till land, utan för dem är det mer likheter än skillnader som man ser. Något som kan inspirera fler att satsa på presentkort i deras verksamma länder. Med Retain24s system är det enkelt att skala upp och få igång presentkortsförsäljningen i flera länder.

– Det smidiga samarbetet vi har med Retain24 fungerar alldeles utmärkt och det är verkligen en känsla av att vi utvecklar detta tillsammans. Jag tror att hemligheten runt framgången är detta nära samarbete, berättar Pär-Håkan som avslutande ord.

Intresserad av att läsa mer om Retain24 och deras samarbete med olika kunder? Följ vårt nyhetsflöde!

Project Details