Interflora exponerar sig där kunderna vill köpa presentkort 2019-09-04T13:39:47+02:00

Project Description

Interflora exponerar sig där kunderna vill köpa presentkort  

Interflora har arbetat med presentkort i många år och det är en viktig pusselbit i deras gåvosegment. Blommor är något som alla uppskattar och med ett presentkort kan mottagaren själv välja sina favoritsorter.

– Att ge bort ett presentkort som ”blommar ut” är väldigt populärt både av privatpersoner och företag, menar Lena Aldeström, ansvarig för presentkort på Interflora.

PRESENTKORT ÄR ETT UTMÄRKT KOMPLEMENT

Interflora säljer presentkort mestadels i butik, men de ser också att allt fler väljer att köpa online på interflora.se eller genom de flertalet återförsäljare som de valt att samarbeta med. De ser det som en naturlig förflyttning som följer dagens köpbeteende generellt. Interflora arbetar också aktivt med att lyfta fram deras presentkort vid högtider och andra viktiga tillfällen.

– Presentkorten är ett utmärkt komplement till våra övriga produkter då de går att distribuera snabbt över hela landet. Efter sista beställningstid för Blommogram lyfter vi alltid fram presentkorten så att kunden ser att hen fortfarande hinner skicka en fin gåva samma dag, säger Lena.

Kring till exempel sommar och jul är presentkort uppskattat att ge bort som gåva till personal och kunder. Många företag har även presentkort som gåva i sin kundservice för att premiera sina viktigaste kunder eller kompensera de som är mindre nöjda. På Interflora arbetar de med produkten ”Rosa” där företag och privatpersoner kan skicka en ros via sms. Mottagaren får då själv hämta ut en ros i en av deras butiker. En populär produkt när du vill uppvakta och överraska med enkla medel.

”Vi utökar nu antal återförsäljare för att finnas på de ställen där kunderna befinner sig när de vill köpa presentkort. Vi har därför valt att ingå samarbeten med ett antal aktörer som finns i Retain24s partnernätverk och som kan erbjuda de försäljningsvolymer vi önskar”

 Lena Aldeström, ansvarig för presentkort på Interflora.

ETT PARTNERNÄTVERK SOM HJÄLPER AFFÄREN ATT VÄXA

Interfloras aktiva arbete med presentkort har lett till insikten att synas i de kanaler dit kunderna går för att köpa presentkort. Därför har de valt att återförsälja sina presentkort hos fler aktörer som finns i Retain24s partnernätverk och ser det som en del i att få deras presentkortsaffär att växa ännu mer.

– Vi utökar nu antal återförsäljare för att finnas på de ställen där kunderna befinner sig när de vill köpa presentkort. Vi har därför valt att ingå samarbetens med ett antal aktörer som finns i Retain24s partnernätverk och som kan erbjuda de försäljningsvolymer vi önskar, berättar Lena vidare.

De vill också arbeta med ännu fler återförsäljare i framtiden. Interfloras varumärke är väldigt uppskattat både av deras kunder och partners, något de sett mer av när de börjat återförsälja sina presentkort bortom interflora.se och de fysiska butikerna. Samarbetet med Retain24 har hjälpt Interflora att öppna upp för fler möjligheter som är enkla att förverkliga.

– Vi uppskattar en seriös leverantör som är proaktiv och hjälper oss att utveckla vår affär samtidigt som vi aldrig ger avkall på att inlösenprocessen ska vara enkel för kund och butik. Det har vi hittat i Retain24, menar Lena som avslutande ord.

Vill du läsa mer om vår samarbeten? Gå hit för att ta en titt på fler kundcase eller följ vårt nyhetsflöde här.

Interflora logotyp

Project Details