Att erbjuda presentkort online är centralt för Klockmaster 2019-08-26T11:23:09+02:00

Project Description

Att erbjuda presentkort online är centralt för Klockmaster

Klockmaster har själva sålt presentkort i butik under en lång tid, men det var först förra våren som de ingick ett samarbete med Retain24 och då även fick igång deras presentkortsförsäljning online.

Det är nu en självklarhet för Klockmaster att erbjuda online försäljning av presentkort. Sedan starten har en hel del både sålts och lösts in i Klockmasters webbshop.

– Största fördelen med online försäljning är att vi kan nå de kunder som inte besöker butikerna och att på så vis också nå många fler potentiella kunder, menar Anders Engström, VD på Watch Market AB/Klockmasterkedjan.

Eftersom Klockmaster satsar på presentkort som produkt i sin webbshop så är det också viktigt att visa upp att man faktiskt säljer presentkort tydligt för besökaren när de kommer in. Det har Klockmaster gjort redan på första sidan i menyraden. När de nu också erbjuder presentkort online så kan de marknadsföra presentkorten genom digitala kanaler och styra kunderna till deras webbshop den vägen.

”Ett exempel på när vi marknadsförde våra presentkort digitalt var när vi nyligen gjorde en stor kampanj som rullande online under våren där våra presentkort fick agera en produkt bland alla våra klockor”

– Anders Engström, VD på på Watch Market AB/Klockmasterkedjan.

Att passa på att uppmärksamma Klockmasters presentkort kring olika högtider är något dem tänker göra ännu mer framöver då det hjälper till att öka försäljningen. De har tankar på hur detta ska utföras och ser många möjligheter med att synliggöra deras presentkort online.

– Vi ser att vår presentkortsaffär kan växa sig ännu större då det finns nya grepp vi planerar att göra, men vad exakt detta är behåller vi för oss själva i nuläget. Och vad gäller samarbetet med Retain24 och deras presentkortssystem så är vi mycket nöjda trots lite stökig inledning, avslutar Anders.

Vill du läsa mer om Retain24 och samarbetet med olika kunder? Följ vårt nyhetsflöde!