Presentkorten genomsyrar hela McDonald’s 2020-02-12T15:04:39+01:00

Project Description

Presentkorten genomsyrar hela McDonald’s

McDonald’s arbetar man med att öka tillgängligheten för gäster och att skapa en enkel och bekväm restaurangupplevelse. Det ska också gå snabbt. Något som går hand i hand med deras presentkortsaffär. Presentkorten är nämligen både tillgängliga och går snabbt att köpa och lösa in på alla deras restauranger. De har även försäljning online. Presentkortslösningen är både modern och flexibel för de som arbetar i restaurangerna och för gäster.

AKTIVA KAMPANJER ÖKAR FÖRSÄLJNING AV PRESENTKORT

McDonald’s vill öka kännedom och försäljning av deras presentkort. Därför arbetar de frekvent med exponering av presentkort. De syns digitalt på hemsidan och i butik genom olika ställ som restaurangerna ställer upp. Därtill har de digitala skärmar, beställningskiosker och andra skyltytor där de visar upp sina presentkort vid olika tillfällen. Antingen med enbart fokus på presentkort eller som en del av olika kampanjer.

Under jul kunde gästerna möta en presentkortsjulgran på alla McDonald’s restauranger. Julgranen informerade om deras presentkort som en perfekt julklapp och fungerade också som ett presentkortsställ. En rolig och säsongsbaserad idé:

– Idén är tagen från Finland och det ger ett bra sätt att exponera presentkorten, men också att skapa lite julstämning i restaurangerna. I många fall är detta den enda julgranen de har, berättar Rickard Berthold, Nordic Digital Commerce Lead på McDonald’s.

VIKTIGT ATT ALLA ÄR INSATTA I PRESENTKORTSAFFÄREN

Ansvaret för McDonald’s presentkort ligger idag på deras digitala avdelning, men självklart är också IT, operations och projektledare inblandade för att se till att presentkorten alltid fungerar i alla led.  McDonald’s ser också till att kontinuerligt informera sin personal om deras presentkort och hur de fungerar. Detta kan ske både via intranät, i tryckt material och digitala kanaler som personalen tar del av.

– Det är viktigt att personalen alltid ska kunna hitta informationen om de undrar något eller om någon ny person börjar och behöver få en genomgång. Vid kampanjer och speciella omständigheter skickar vi alltid ut information till restaurangerna om vad som gäller, säger Rickard.

PRESENTKORTEN SKA VARA LÄTT TILLGÄNGLIGA

En annan viktig kanal för McDonald’s är det nätverk av återförsäljare som de säljer sina presentkort via. Ett nätverk som de fått via Retain24 och som ger möjlighet att finnas på fler platser där gästerna befinner sig. Både online och i dagligvaruhandeln.

McDonald’s arbetar som synes mycket aktivt och strategiskt kring sin presentkortsaffär. Framåt tror de att deras försäljning av presentkort kommer växa bland annat via B2B-kanalen, då presentkort på McDonald’s är enkelt och smidigt att ge bort som present under högtider:

– Vi hoppas kunna öka vår presentkortsaffär genom att marknadsföra och visa upp våra presentkort mer. Potentialen är stor men våra gäster måste bli medvetna om att vi har presentkort samt i vilka kanaler de säljs. Speciellt vid högtider så som påsk, jul, skolavslutningar. McDonald’s handlar som sagt mycket om att det ska vara bekvämt och snabbt, presentkorten är en viktig del i detta, menar Rickard vidare.

EN SMIDIG SAMARBETSPARTNER

Ända sedan starten har samarbetet mellan McDonald’s och Retain24 fungerat mycket väl.

– Samarbetet med Retain24 har varit enkelt och smidigt, med bra kundfokus. Vi gjorde en snabb integration med vårt kassasystem och det har heller inte varit några problem att koppla på nya återförsäljare. Även rapportering och hantering fungerar också bra, vilket är viktigt när man har ca 200 restauranger som ägs och drivs av olika franchisetagare, säger Rickard.

Rickard hälsar till sist att alla är varmt välkomna att köpa ett presentkort och testa hur smidigt det går att använda dem, och såklart äta deras goda mat.

Vill ditt företag också ha en enkel, smidig och säker lösning för era presentkort?
Hör av er till oss på Retain24.

McDonalds