Den perfekta julklappen. - Retain 24

Den perfekta julklappen.torsdag 23 november 2016


Att köpa julklappar är svårt. Att köpa julklappar som uppskattas av många, är ännu svårare. Vill man som arbetsgivare vara säker på att ge en gåva som uppskattas av sina anställda, ska man satsa på presentkort. Var tredje svensk tycker att ett presentkort är den absolut bästa julklappen som de kan få av sin arbetsgivare. Detta visar en ny undersökning som marknadsundersökningsföretaget Yougov har gjort och som publicerades på resume.se den 18: november 2016. Presentkort toppar oftast mångas önskelistor tack vare att det erbjuder stor valfrihet och mottagaren kan välja precis det han eller hon behöver eller önskar sig.

Många detaljhandelsföretag bearbetar företagsmarknaden själva för att sälja sina presentkort. Har man ingen egen bearbetning kan man använda sig av olika återförsäljare för att nå den delen av marknaden.

”Retain24´s presentkortssystem har färdiga kopplingar till flera återförsäljare och är ett utmärkt sätt att komma utanför de egna säljkanalerna och är även ett sätt att nå ut till företagsmarknaden. För våra kunder som använder återförsäljare av sina presentkort brukar dessa stå för ca 10-30 % av den totala presentkortsförsäljningen” säger Kerstin Svensson, försäljningschef på Retain24.

December är, inte helt överraskande, den månad då det säljs mest presentkort under hela året. I detaljhandeln står december för cirka en tredjedel av hela årets försäljning och för vissa branscher är den andelen ännu större.

”Vi ser att det finns en stor potential för svenska detaljister att sälja mer presentkort till företagsmarknaden, just för att det är en gåva med så stor valfrihet för mottagaren. fortsätter Kerstin.


<--Tillbaka